28.8.2016

Tekstiilimaali juttuja

Jos sanoo, että painatin kuvan niin sit se varmaan tarkottaa, että teki sen jossain muualla rahasta? Eli pitääkö sit sanoo, että painoin kuvan? Se kuulostaa jotenkin väärältä. En tiiä IHAN SAMA. 
Elikkäs mä tein tässä pari viikkoa sitten vähän painatus hommia. Olin ostanut joskus koti kaupungissa käydessäni jostain pikku askarteluliikkeestä tollasta kangasmaalia ja henkkamaukalta perus t-paitoja. En ollut vaan millään saanut aikaiseksi rueta hommiin. 

Toi Pentartin fabrick paint oli tosiaan ihan surkeeta. Ensimmäinen kerros näytti tolta mikä tossa vasemmanpuoleisessa kuvassa näkyy, eli sitä sai sit laittaa jotkut +20 kerrosta ja siltikkin ei ollut hyvä. Korjailin kaikkea jälkikäteen siveltimillä. Koska olin myös päättänyt tehdä vaan paperista sapluunan niin se ei kestänyt näitä monien kerrosten pistämistä vaan sohjoontui ja päästi reunojen yli maalia. En suosittele.


Tää puuha on loppujenlopuksi tosi simppeliä. Kun on valinnut millasen kuvan haluaa painaa kankaalle niin tulostaa vaan sen mieluisen kokoisena ja tekee sapluunan. Oon tosiaan yleensä tehnyt sapluunat kalvolle jotta niitä voi tahtoessaan käyttää uudestaan. Tällä kertaa ajan puutteesta siis kuitenkin leikkasin vaan ihan perus paskaan tulostuspaperiin mikä sitten vähän kostautui... Sapluuna teipataan kankaaseen kiinni, ettei liiku ja kankaan alle pistetään muovi. Itse laitoin paidan sisään perus muovipussin. Sitten otetaan sitä kangas maalia ja töpötellään jonkunlaisella sienellä. Ihan sama tässäkin millasella. Yksityiskohtia voi väkertää siveltimillä jne. Maalaa vaikka sormillas jos siltä tuntuu. Sitten kun on hyvä niin annetaan kuivua. Sit otetaan sapluuna irti ja muovipussi pois. Kuva silitetään kiinni leivinpaperin läpi. Siinä se. Kannattaa pestä väärinpäin pesukoneessa tai käsin. En tiedä vielä yhtään kuinka hyvin toi tossa pysyy kun maali on ihan erilaista kuin mitä oon aijemmin käyttänyt.

Noi toiset tulostetut sapluunat jäi sitten tekemättä kun tuli vähän kiire tehdä muuta ja toi maali oli niin paskaa. En tiedä haluunko enää edes yrittää väkertää niitä.

Tässä on myös näitä mun aikaisempia askarteluja jotka tein kun olin siellä kädentaitojen pajalla työharjoittelussa ikuisuus sitten. Sillon oli kaikkia mahdollisia värejä käytössä ja ne maalit oli oikeesti tosi hyviä ja kestäviä. Yksi kerros riitti ja tuli siistiä jälkeä. Mua kiinnostas tehdä nimenomaan tollasia hiha- ja selkämerkkejä joita vois sit ommella mihin vaatteisiin haluaa ja ottaa irti sit joskus jos ei enää kiinnosta. Ois tosi mageeta tehdä esim tollasia mustavalkoisia Pokémon hihamerkkejä niinkun toi mun tekemä Totoro.



Lopuksi tosi hienoja kuvia valmiista paidasta. Otin nämä läpällä samalla tavalla kun joskus aikoinaan 2003 kun mulla oli tosi kova gootti vaihe meneillään. Eli salamalla jossain omassa sängyssä käsivaralta. Jätin myös kuvien käsittelyn väliin, koska eihän sillon sellasta. Vielä kun olisin ottanut nää oikealla filmikameralla haha. Oispa mulla polaroid kamera <3

Oonko mä nyt tarpeeksi irooninen mutta silti uskottava? Voinko mä liittyä teidän 2K16 nugoth piireihin? Oonko ihan out of this world? #whatever #alien #pastel #choker #90's #bluelips #weirdo #pink

2 kommenttia:

  1. Ihan sikakauniita kuvia ja joo niistä huokuu kyllä se 2000-käsivarameininki <3

    VastaaPoista

Kaikki blogista löytyvä materiaali (ellei erikseen mainita) on Saara Roineen tuottamaa ja copyright-lain suojaamaa. Älä käytä, kopio, poista vesileimaa, tai levitä ilman omistajan allekirjoittamaa suostumusta. Kaikki oikeudet pidätetään: Saara Roine ©

All materials found in this blog (if not mentioned separately) are produced by Saara Roine and they are protected by copyright laws. Do not use, copy, remove the watermark/signature or distribute without written consent of the owner. All rights reserved: Saara Roine ©