KUKA ON SAASTAPALLO?

Olen Saara/Saastapallo ja tämä on mun luovuusblogi! Tässä siis pieni tiivistys siitä millanen tyyppi tänne blogiin kirjoittelee ja mistä yleisesti tykkään.

MITÄ TEEN
Oon aina ollut luova ja paljon itseäni kaikenlaisen "taiteen" kautta toteuttava yksilö. Oon piirtänyt lapsesta asti ja kuvis on ollut jokaisessa koulussa mitä oon käynyt kymppi (se onkin sit ainoa kymppi mitä mulla on koskaan ollut ja mitä varmaan tulee olemaan). En ole koskaan ollut missään muussa hyvä ja opiskelijanakin olen aika keskinkertainen. Valokuvaus on kiinnostanut teinistä asti ja opiskelin sitä myös kun kouluttauduin media-assistentiksi 2011. Suurimmalta osalta olen kuitenkin ns itseoppinut mitä tulee valokuvaamiseen ja kuvankäsittelyyn. Media-assariksi kouluttautumisen jälkeen halusin vielä oppia ompelemaankin niin sitten musta tuli seuraavaksi vaatetusompelija 2015. Tästä huolimatta mun haave kai ois tehdä graafistasuunnittelua työkseni. En siis tiedä mikä musta tulee isona, muuta kuin iso. Haave elämässä on olla vaan onnellinen. Näiden juttujen lisäksi askartelen mm koruja ja oon tehnyt joskus savitöitäkin. Runoja ja tarinoita kirjotin enemmän nuorempana, mutta nyt on palannut kiinnostus siihenkin. Olen siis melkein kaikkiruokainen taidehörhö. Mikä vaan mua inspiroi milloinkin niin sitä sit teen.


MILLANEN OON

Oon aina ollut tosi näkyvä ja kuuluva ihminen niin hyvässä kuin pahassakin. Mun kohdalla varmaan pitää paikkansa se ikävä tosi cliché, että musta joko tykkää, tai sit ei ollenkaan? Tuon mielipiteitäni välillä turhankin rohkeasti esille, tai muotoilen sanomani väärin. Kiroilen mm joskus tosi ronskisti. En tarkoita tahallani välttämättä pahaa ja yleisesti en ole tuomitseva ketään kohtaan, enkä arvosta ennakkoluuloja. Oon itse joutunut monesti kokemaan muiden arvostelun, oli ne sitten kavereita/tuttuja tai esim vaikka opettajia. Musta on ilmeisesti tosi helppoa luulla/ajatella pahaa? Ala-ja yläasteella mua kiusattiin usein koska oon "outo". Olen kuitenkin onneksi oppinut rakastamaan itseäni ja olemaan juuri sellainen kuin haluan jo aika nuorena ja oman arvon tietäminen on ollut mulle sellainen johtolanka elämiseen. Jotkut voisi siis ajatella mua tosi itsevarmana ja rohkeana persoonana, mutta ei se nyt kuitenkaan ihan täysin pidä paikkaansa jos katsotaan pintaa syvemmälle. Oon tosi herkkä ja elän tosi paljon omien tunteiden pohjalta vahingossa tai tahallaan. Kaikki mm vituttaa ja itkettää :D Toisaalta kyllä sit myös naurattaa. Eli nollasta sataseen koko ajan vaan haha. Haluun kuitenkin aina keskittyä niihin hyviin ja onnelliseen hetkiin mun elämässä ja pitää hauskaa ja nauraa paljon. Tykkään myös paljon leikkiä tai ns pelleillä. Ihan miksi sitä haluaa vaan kutsua.

 
Sushi on mun lemppari ruokaa <3

Ulkonäöstä sen verran, että mun pukeutumiset ja tyyli menee myös millon mitenkin laidasta laitaan, koska ilmaisen itseäni paljon omalla hapituksella. Pukeutuminen lähtee fiiliksistä, vaikka on mulla tietenkin sellasia kestosuosikki vaatteita ja juttuja myös. Tykkään olla välillä tosi näyttäväkin, mutta usein kuitenkin tyydyn pukeutumaan mieluummin käytännöllisesti ja mukavasti. Omistan eniten miesten t-paitoja ja huppareita. Olen omasta mielestä suoranainen narsistikin välillä, mutta musta on kivaa näyttää kivalta, niin se vaan on.

Keitä ovat nämä siskokset :D

MISTÄ TYKKÄÄN ERITYISESTI
 • Kaikki mahdolliset piirretyt (myös anime).
 • Sadut ja tarinat, sekä mielikuvitusjutut. 
 • Lelut ja turhien pikkuasioiden keräily.
 • Ruoka ja herkut, siis yleisesti syöminen ja juominen.
 • Värit ja muodot ja muu visuaalinen runsaus kaikessa. 
 • Kuten jo mainitsin niin kuvataiteet, eli kaikki mahdollinen maalaaminen ja piirtäminen välineisiin katsomatta. 
 • Se valokuvaus ja videokuvauskin. 
 • Tatuoinnnit ja lävistykset ja ns vaihtoehtoistyylit. 
 • Metallimusiikki, mutta kuuntelen todella laajasti vaikka mitä (mm tietokonepelien musiikit on tosi mieluisia). 
 • Kauhuelokuvat. Erikseen vielä vanhat tai hauskalla tavalla kököt kauhut. Kaikki horror aiheinen ja Halloween.
 • Pelaaminen, eli tietokone-ja konsolipelit siis. Oon pelannut lapsesta asti ja eka konsoli oli isän Commodore 64. Oon pelaajana tosi kaikkiruokanen myös. En välitä onko peli pitkä, vai lyhyt, tai onko se vaikea, vai helppo. Pelaan myös lastenpelejä paljon.
 • En ole omistanut telkkaria yli kahdeksaan vuoteen, mutta katson paljon sarjoja. Lähinnä scifiä ja niitä piirrettyjä. 
 • Nostalgiajutut kiinnostaa, kuten esim 90-luku kun se on omaa lapsuutta. 
 • Ystävät on mulle erityisen tärkeitä ja niiden kanssa vietetty aika arvokasta. 
 • Sitten vikana semmonen, että tykkään pienistä jutuista ja niiden arvostamisesta, kuten esim kuuma kylpy, sateen ropina tai vaikka kivan värinen pikkukivi. Kiinnitän paljon huomiota yksityiskohtiin ja tunnelmoin.


Aarteita


Autiotalon katolla istuskelemassa.

MITÄ FANITAN

Ajattelin, että tälle kannattaa vaan tehdä lista erikseen. Oon siis tosi kova fanittamaan ja fanityttöilemään. Tässä kasa pelejä, sarjoja ja mitä lie mitkä on mulle mieluisia. Jos oon unohtanut jotain, niin lisään jäljestä päin, tai jos tulee jotain uutta!

 
 • Pokémon. Katson sarjaa edelleen, kerään kortteja, leluja, vaatteita ja muuta krääsää. Pelaan pelejä. Piirrän myös usein poksuja.
 • Batman. Samat jutut kun aikasemmassa. Vähän enemmän pitäisi lukea tosin sarjiksia asiaan liittyen. Mulla on myös Bätmän tatska.
 • Liisa Ihmemaassa. Kaikki asiaan liittyvä Disney leffasta American McGee's -pelisarjaan.
 • Muumit. Kerään myös astioita ja omistan niitä monen sadan euron edestä.
 • Star Trek. Yleisesti muutenkin moni scifi-sarja, kuten Stargate ja X-files. Star Wars leffat myös.
 • Harry Potter. Kirjat luettu moneen kertaan ja leffatkin katottu pari kertaa. Omistan myös niitä vanhoja pc-pelejä haha.
 • Adventure Time.
 • Rick and Morty. Uusin vouhotus vissiin. Oon piirtänyt tästä aiheesta paljon viimesen vuoden aikana.
 • Monet animesarjat. Dragon Ball Z ja Super, Hellsing, Fullmetal Alchemist Brotherhood, Cowboy Bebob, Azumanga Dayoh. Hayao Miyazakin elokuvat.
 • Eräittän monet pelit. Doom 1 ja 2, Alice Madness Returns, Dark Souls, Persona 3, 4 ja 5, Halo 1 ja 2, Chrono Trigger ja Cross, Metal Gear Solid, Commander Keen, Duke Nukem, Fallout 3, Vegas ja 4, Skyrim, Final Fantasy 9 ja 6, Rayman 1, 2 ja Origins, Mortal Kombat, Star Wars: The Old Republic, Curse of Monkey Island jne.
 • Pari bändiä jotka on jääneet ns tärkeiksi. Nirvana, Viikate, In Flames, Black Sabbath ja Nightwish.
 • Muutama elokuva. Aladdin, Mononoke Hime, Fight Club, Batman Returns, Nightmare Before Christmas, Muumipeikko ja Pyrstötähti, Taru Sormusten Herrasta, Scream, Halloween.
MUUTA TÄRKEÄÄ

Tässä on mun poikaystävä, kihlattu, avopuoliso ja paras kaveri Ilari. Ollaan seurusteltu 12 vuotta nyt ja tunnettu ala-asteelta asti (jolloin Ilari jo tunnusti olevansa muhun ihastunut :D ). Ilari on kaksi metriä pitkä hauska, kiltti ja luotettava tyyppi. Huomattavasti hiljaisempi, fiksumpi ja hillitympi kuin minä itse joka tasapainottaa mua aina sopivasti. Jaetaan Ilarin kanssa melkein kaikki kiinnostuksenkohteet ja vietetään paljon aikaa yhdessä pelaten, katsoen sarjoja ja seikkaillen milloin missäkin.


Ilari oli tosiaan mun ensirakkaus ja olen siitä onnekas, että ollaan saatu ensin viettää meidän lapsuus yhdessä ja sitten seurustella sekä teininä, että aikuisena. Tavattiin ekaa kertaa ala-asteen kolmosluokalla, oltiin samalla yläasteella ja mentiin myös samalle riparille ja ruettiin piakkoin sen jälkeen seurustelemaan sitten. Erottiin kahdeksi vuodeksi 2005 ja alettiin sit taas uudestaan seurustelemaan 2007 kun oltiin vähän kasvettu ja selvitelty asioita. Yhdessä ollaan asuttu yli 8 vuotta. Kihloihinkin ollaan menty 2012. Ilari on mulle kaikki kaikessa ja kuten sanoin mun paras kaveri jonka seuraan en koskaan kyllästy. Ilari tietää musta aivan kaiken ja on tukenut mua mun elämän vaikeimpina aikoina. Ketään ihmistä en arvosta ja kunnioita niin paljon kuin Ilaria. Vähän sen jälkeen kun muutettiin yhteen meille saapui meidän kissapoika nimeltään Unto. Hauskan nimen keksi Ilari. Unto kerkesi elää meidän kanssa 9 täydellistä vuotta. Unto oli meille kaikki kaikessa ja paras kissa koko maailmassa ja hyvä poika.RANDOM FAKTAA
 • Mun parhaat kaverit on Jenni ja Anna. Mainitsen tytöt aika usein blogissa kun vietetään paljon aikaa yhdessä, niin ajattelin kertoa :D Jos mun kaverit kiinnostaa, niin niille on nimien mukaiset omat tägit ja sit on erikseen vielä yleinen "kaverit" tägäys.
 • Stressaan paljon ja kaikkea. Tunnen myötätuntoa ja tuskaa kaikkien kavereiden puolesta ja usein pelkkien tuttujenkin. En kestä jos jollekkin eläimelle sattuu jotain pahaa.
 • Näen jatkuvasti painajaisia ja nukahtaminen on vaikeaa. Saan myös sellaisia yöllisiä sätkyjä ja suoraansanottuna hallusinoin puoliunissani. Makkarin seinään on mm avautunut tyhjästä ovi ja sisään on kävellyt joku mies, olen luullut, että mun äiti seisoo meidän makuuhuoneessa, mutta sillä oli päällä Gandalfin vaatteet jne.
 • Mun terveys ei ole ollut moneen vuoteen kovin hyvä. 2006 alkanut tulehduskierre on tuhonnut elimistön ja jatkuva antibioottien käyttö on vienyt vastustuskyvyn ja immuniteettijärjestelmän. Olen asioinut kolmella eri paikkakunnalla erikoislääkäreiden kanssa ja mulle on tehty kaikenmaailman testejä ja operaatioita. Mulle diagnosoitiin 2017 alkuvuodesta parantumaton limakalvojen autoimmuniteettisairaus. Kärsin lähes päivittäin kivuista jotka vaikuttaa mun jaksamiseen ja psyykkeeseenkin. Kärsin myös säännöllisesti migreeneistä.
 • Mun isä kuoli syöpään kun olin 15 vuotias. Kun puhun vanhemmistani viittaan mun äitiin ja tätiin jotka asuu meidän perheen omakotitalossa Varkaudessa. Talo on kaksipuoleinen joten asuvat omissa kodeissaan kuitenkin (jos nyt ihmetytti).
 • En harrasta politiikkaa tai halua vaikuttaa tän maailman asioihin, tai edes yleensä puhua aiheesta. Ihmisviha ja maailmanahdistus on liian suuri sellaiseen. Suojen lähinnä itseäni tällä ja omaa hyvinvointia.
 • En tuomitse tai arvostele minkään ihmisryhmän, tai yksityisen henkilön tapaa elää jos eivät satuta muita siinä sivussa. Musta kukaan ei ole täällä oikeassa, tai väärässä ja me ollaan kaikki ihmisiä vaan. Ei ole ultimaattista totuutta.
 • En koe olevani selitysvelvollinen mistään tuntemattomille ja en tykkää puolustella itseäni mitenkään. Voin toki käydä kaikenlaisia keskusteluja aiheeseen katsomatta vaikka kenen kanssa jos siltä tuntuu. Mulle saa tulla puhumaan mistä vaan jos on vaan kiltti ja kohtelias.
 • Tykkään noin yleensäkkin siitä kun saan huomiota muilta. Sekä kehut, että vihat kelpaa. Tykkään kun ihmiset reagoi muhun ja siihen mitä teen. En kuitenkaan esim riitele muiden kanssa mielellään tai hae sellaista huomiota. Draama on paskaa ja en pelaa ihmissuhdepelejä.
 • En ymmärrä jostain syystä yhdyssanoja ja kirjotan millon mitäkin yhteen tai erikseen. Pilkut on kanssa mysteeri. Mulla on mahdollisesti joku lievä lukihäiriö tai muu. Lapsena en ymmärtänyt kellotaulua, tai digitaallista kelloa. En myöskään muista päivämääriä, tai vuosilukuja. Niin ja en osaa laskea yhtään päässä kun en hahmota niitä numeroita ajatuksissani. Mikä lie.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kaikki blogista löytyvä materiaali (ellei erikseen mainita) on Saara Roineen tuottamaa ja copyright-lain suojaamaa. Älä käytä, kopio, poista vesileimaa, tai levitä ilman omistajan allekirjoittamaa suostumusta. Kaikki oikeudet pidätetään: Saara Roine ©

All materials found in this blog (if not mentioned separately) are produced by Saara Roine and they are protected by copyright laws. Do not use, copy, remove the watermark/signature or distribute without written consent of the owner. All rights reserved: Saara Roine ©