18.8.2022

Kesäreissu 2022

 Käytiin tänä kesänä Oulussa juhlimassa Jennin 30v yllärisynttäreitä! 😊🎉 Ylläri oli Jennin äidin idea ja juonittiin se silleen, että menee sopivasti Mikon kesäloman kanssa yhteen. Ajettiin siis Varkaudesta Jääliin omalla autolla. Tämä oli tän kesän isoin reissu, joten mulla on paljon mitä kertoo ja näyttää.

Perillä meitä odotti Jennin kotona lössi sukulaisia, jotka koristeli olohuonetta, keittiöö ja laitto herkkuja pöytään. Oltiin kaikki siellä keittiössä piilossa ja alettiin laulaa kun Jenni tuli paikalle. Sillä kesti hetki myös tajuta, että minä ja Mikko ollaan siinä myös 😂 Sitten vasta yllättyikin.

Jennin vanhemmat oli kehitelly kunnon syyt miksi Jennin piti lähteä kotoa ja mitä kaikkee sen piti muka tehdä. Jenni ei tietenkään älynny, että siinä olisi mitään outoa. Ei meinannu vaan ensin jaksaa lähteä minnekkään, niin oli pitänyt topakasti suostutella (mistä ei myöskään epäilly mitään) 😂 Sen äiti oli muunmuassa sanonu vaa päivää ennen, että se värjää Jennin tukan (että on sitten nätti fresh tukka juhlissa). Ei ollu siitäkään mitään hoksannu lol.

 Mua huvitti kun Mikko oli miettiny, että "mitä jos Jenni sattuu ajaa meitä vastaan ja tunnistaa auton/näkee meidät". Sanoin, että Jenni ei ensinnäkään muista, tai tunnista muiden autoja, saati seuraa liikenteessä silleen, että se kerkeis nähdä meidät jonkun auton kyydissä. Oon itse ihan samanlainen, niin tiiän 😃 Tää tuli todistettua täysin kun Jenni ei tosiaan tunnistanu sit kotiin palattuaan yhtäkään vieraiden autoo jotka oli siinä pihassa parkissa. Sille oli alustavasti sanottu, että sen äidille tulee työkavereita kylään, niin se oletti, että ne on niiden autoja.

Ihan höynäytetty Jenni hähähä


Se päivä ja ilta vietettiin siis Jennin kotona juhlien. Syötiin, juotiin ja paljuiltiin. Tossa niiden talon pihalla on tosiian sekä palju, että nyt tänä kesänä siihen lisätty iso täytettävä uima-allas. Myöskin kuten kuvasta näkyy niillä oli siellä tällä hetkellä koiranpentuja, jotka odotti pääsyä uusiin koteihin. Jennillä ja sen äidillä on kenneli ja paljon koiria.

Pari kuvaa Jennin ja mun kaverikirjasta jota täytetään aina kun nähdään

Jennillä (ja itseasiassa mullakin) on polaroidikamera millä otetaan kuvia ja sit lisätään ne siihen meidän kirjaan

Seuraava päivä oli krapulointi ja löhöily päivä. Polaroidi kuvassa näkyy Jennin päällä mun ja Mikon lahja sille. Tommonen keltanen paita missä on ranskanbuldoggeja. Siinä on myös meidän mätöt, jotka haettiin Tikan Kontti nimisestä "ravintolasta". Oikeasti se on baari ja pitsojenpohjat oli oudon sitkeitä. Täytteet oli kyllä hyvät. Kuvan reunassa Jennin veli Otto, jonka kanssa vietettiin aikaa yhdessä niin kauan kuin se sieti meitä 😃 Otaku-Otto suositteli meille tosiaan semmosta animmee kuin Konosuba, niin sitä katsottiin sitten. Se oli oikeen viihdyttävä.


Päivä numero kolme vietettiin kokonaan Oulun keskustassa. Lähdettiin 12 maissa ja tultiin takas Jääliin vasta kymmenen jälkeen. Mikko ei ollu tosiaan koskaan ennen seikkaillu Oulussa kunnolla, niin tehtiin semmonen pitempi kierros vaikka missä. Jätettiin auto parkkihalliin keskustassa koko päiväksi ja shoppailtiin kaikissa mahdollisissa kaupoissa. Muunmuassa ostoskeskus Valkealla. Shoppailun jälkeen Otto tuli meidän mukaan myös. Sitten mentiin syömään semmoseen ramen ravintolaan kuin Neko-sama. Jenni ja Mikko oli vähän pettyneitä, mutta mulle maistu ihan tarpeeksi hyvin. Otto oli erilainen nuori ja halus taas pitsaa.


Syömisen jälkeen käveltiin merenrantaan Torille. Ostettiin jälkkäriksi kirsikoita ja jätskiä. Käytiin myös kauppahallissa, tervehdettiin Toripoliisia ja kierrettiin kojut. Ostin Mikolle meemipaidan jossa on poliisi Akusedö ja siinä lukee "aivan vitun laitonta". Naurettiin vitusti myös semmoselle paidalle jossa lukee "oodenssit yläbörsään". Piirsin niistä tosiaan kuvan kirjaan mikä näky tossa aikasemmin. Mikko osti mulle super hienon kiven semmosesta kojusta joka myi koruja ja kiviä. Se on hiomaton tiikerinsilmä. Jenni kysy siltä myyjältä onko se kirottu 😂


Torilta käveltiin sillan yli Pikisaareen jossa oon itse opiskellu kahteen otteeseen. Ensin 2008-2010 media-assistentiksi ja sitten 2013-2015 vaatetusompeliaksi. Nynykyään siellä ei opeteta enää mitään. Osa rakennuksista on suljettu kokonaan homeongelman takia ja osa tiloista on otettu hyötykäyttöön kahviloina ja taidenäyttelyinä jne. Pihapiiristä löytyi veistoksia, asetelmia ja... tälläsiä kylttejä 😂

En haluu nästii setämiestä

Ilmeisesti haluun nästii setämiestä

Ja... tällänen... erittäin creepy Einstein mannikiini... juttu... jolla on kädessä joku sininen tonttu joka näyttää enemmän jelly dildolta 😂 Onhan Oulu sentään nyt Suomen kulttuuripääkaupunki! Sivistyimme välittömästi.

 Pelon silmät - Sakari Matinlauri & Ari Järvinen, 2022


Käytiin kurkkaamassa mun mediaopintojen vanhoja tiloja ja siellä pidettäviä taidenäyttelyjä. Itse näyttelystä en halua spämmätä tähän kuvia, tai taiteilioiden nimiä tätä enempää. Tässä nyt kuitenkin linkki niille joita kiinnostaa alueella tapahtuvat ja sijaitsevat jutut: CLICK!

Uusi pehmo nimeltään Bulla

Kun lähdettiin kävelemään Pikisaaresta takasin keskustaan päin ajateltiin poiketa vielä sellaseen merimiehen kotimuseoon. Se oli sitten menossa jo kiinni, mutta törmättiin siellä mun vanhaan kaveriin Iirikseen, joka on siellä töissä. Odotettiin sitten siinä, että sillä loppuu hommat ja lähdettiin neljästään käymään kahvilla. Käveltiin Tähtitorninkahvilaan ja Iiiris kertoi meille kaikenlaisia historiallisia juttuja siinä matkalla. Saatiin siis ihan opas mukaan tälle meidän "Oulu kierrokselle" 😂 Iiris on tunnetusti oikeen kunnon historiahörhö ja aina ollut äärimmäisen kiinnostavaa seuraa. Tosi ihana yhteensattuma oli törmätä! Ollaan viimeksi nähty 2019 mun viimesissä Oulun Halloween bileissä. Siellä kahvilassa sattu olemaan myös taidenäyttely. Tässä linkit taiteilijoiden instoihin: CLICK, CLICK!

"Istut nyt siinä ja katot tonne, niin mä otan susta kuvan"Käytiin kahvilan jälkeen muunmuassa kevelyllä Ainolanpuistossa. Pikettiin siellä olevaan pieneen kasvihuoneeseen ihastelemaan kasveja. Siitä käveltiin takaisin keskustaa kohti. Hetken mielijohteesta poikettiin myös Tuomiokirkkoon missä Iiris kertoi lisää mielenkiintoisia faktoja. Hirveesti muutenkin oli juteltavaa kun oltiin nähty niin pitkä aika sitten viimeksi. Klo oli noin 20:00 tässä vaiheessa jo. Sitten satuttiin näkemään mun toinen kaveri Tanu kun se ajoi skootilla ohi. Sillä oli luurit päässä, niin eihän se mitään huomannut. Sitten tuumittiin, että voisihan sitä käydä vielä syömässä jossain uudestaan. Päädyttiin lopulta siihen, että mennään Intialaiseen. Ravintolan nimi on Garam Masala ja olin käynyt siellä viimeksi 2014 mun äidin ja sen miehen kanssa. Ruoka oli super hyvää ja vaikka mua (ja Jenniä) väsytti jo aikalailla, nautin seurasta, ruuasta ja koko päivästä niin paljon, että ihan harmitti, että se oli lopuillaan. Sovittiin siinä sitten, että voitaisiin nähdä iirista myös seuraavana päivänä ja Tanua mahdollisesti myös. Sit käveltiin takasin autolle, ajettiin Jääliin ja mentiin ajoissa nukkumaan.

Jennin liikennnevalo synttärilahja juomat 💚💛❤️

Neljäs ja vika kokonainen päivä käynnisty todella hitaasti ja päästiin lähtemään kaupungille vasta puol kahdelta. Jenni oli keksiny, että voitaisiin käydä jossain escaperoomissa. Jennin äiti sitten etsi ja varaili meille jotain huonetta siinä kun tehtiin lähtöö ja sumplin, että tulisko Iiris ja Tanu sinne myös sitten. Käytiin ensin raksilan marketeilla Kirpputorilla, mistä löysin oranssin mekon jossa on mustia pilkkuja. Naurettiin siellä myynnissä olevien huonekalujen hinnoille. Sen jälkeen vietiin auto taas parkkihalliin ja lähettiin shoppailemaan. Käytiin uudestaan Valkealla parissa kaupassa ja semmosessa alternative clothing kaupassa kuin Underground. Sitten treffattiin taas Iiris kun siltä loppu työt. Etsittiin pitkään paikkaa mihin mennä syömään, kunnes päädyttiin M6 Diningiin. Syötiin terassilla ja lokit kyttäs ja syöksähteli siinä meidän päällä koko ajan. Siitä siirryttiin sinne pakohuoneelle odottamaan. Jenni ja Iiris päätti käydä vielä Film Townista karkkia, minkä takia ne oli sitten vähän myöhässä 😂. Tanu ja Jennin äiti (joka tuli myös pakoilemaan) oli saapu tosiaan siinä välissä ja me muut mentiin sisälle ajoissa. Pakohuone oli mielisairaala/laboratoorio tyylinen ja sieltä oli tunti aikaa päästä ulos. Just kerettiin pakoon. Aikaa jäi yli vaan 1min 35 sek. Sitten palattiin takasin Jääliin. Siinä ei jääny paljon aikaa Tanun kanssa rupatella, mikä harmitti. Pitää nähdä sitä uudestaan ASAP. Loppuilta juopoteltiin laiskasti ja mentiin taas aika ajoissa nukkuu.

Minun Jääliö 💕

Seuraavana aamuna pakattiin ja lähdettiin ajaa takasin savoon 11 aikoihin. Ajattiin vielä Kuopion kautta missä tavattiin muita kavereita (Jimi, Jaana, Martti ja Ville). Käytiin niiden kanssa syömässä ja torilla jätskillä ja juteltiin pitkään.

Tältä reissulta tuli otettuu ihan hirveesti kuvia ja mun oli vaikeeta miettii mitä niistä haluaisin näyttää ja mahduttaa tähän. Tehtiin niin paljon kaikkea ja tuli ylläri törmäämisiä kavereihin ja kaikkee oli niin paljon. Yritin nyt kuitenkin kertoa ja pistää muistiin jotain, kun oli niin kiva reissu. Haluun tarttua näihin hyviin hetkiin elämässä ja muistaa niitä ja kirjottaa niistä. Niin usein tää blogi toimii kuitenkin vaan mun tunteiden ja kärsimysten purkamisen välineenä. Oli kanssa hyvin eheyttävää nähdä pitkästä aikaa kavereita. Onneksi mulla on vielä niitä jäljellä, vaikka ovatkin suht kaukana 💕

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kaikki blogista löytyvä materiaali (ellei erikseen mainita) on Saara Roineen tuottamaa ja copyright-lain suojaamaa. Älä käytä, kopio, poista vesileimaa, tai levitä ilman omistajan allekirjoittamaa suostumusta. Kaikki oikeudet pidätetään: Saara Roine ©

All materials found in this blog (if not mentioned separately) are produced by Saara Roine and they are protected by copyright laws. Do not use, copy, remove the watermark/signature or distribute without written consent of the owner. All rights reserved: Saara Roine ©