21.7.2019

đŸŒŒIhmeellistĂ€ iloađŸŒŒ

Oon lapsesta asti rakastanut kukkia ja kasveja yleensÀkkin. KerÀsin ja kuivasin niitÀ teininÀ kun asuin vielÀ kotona ja oli niille tilaa. Mulla oli semmonen iso vitriini minne asettelin kaiken. Sit kun muutin poikaystÀvÀn kanssa Ouluun tuli monen monen vuoden tauko, mutta nytpÀ olen taas palannut kukkien pariin ja niiden kauneuden sÀilömiseen.

Tuulisen pÀivÀn jÀlkeen kerÀsin pudonneita terÀkehtiÀ ruusupuskan alta

Oon kerĂ€nny kotosalla ollessa aika vĂ€hĂ€n kukkia eli sillon tĂ€llöin kun olen ulos pÀÀssyt kĂ€velemÀÀn luontoon. Äidin luona ollessa saan enemmĂ€n poimittua kun Ă€idillĂ€ on se ihana puutarha joka vuosi ja villikukatkin jĂ€tetÀÀn kasvamaan.

Lajittelu vÀrien tai kukan mukaan, tai vaikka molempien

Ruusut sÀilyttÀÀ kuivuessaan vÀrinsÀ ja tuoksun tosi kivasti, joten niitÀ tulee kerÀttyÀ/sÀilytettyÀ. Muut kukat menee kokeellisesti ja joskus niitÀ on silti kiva sekoittaa muihin tuoksun takia, vaikka vÀrit olisivatkin haalistuneet/ruskistuneet.

 LeinikkejĂ€, pari kissankelloa ja jotain ruiskaunokin sukulaisia

 Keltaliljoja, punalehtiruusun oksia, pellervoja, samettiruusua, verenpisaroita, tiikerinliljaa...

 Valmiiksi purkitettuja ruusuja ja kielonoksia

 LisÀÀ ruusun terĂ€lehtiĂ€ ja nuppuja. Lajin nimi taitaa olla hansaruusu. Seassa myös vaaleanpunaista unikkoa ja sireeniĂ€.

Valkoapilaa, jota kerÀsin teeksi. Se on ihanan hunajainen ja lempeÀ

Moni saattaa miettiÀ, ettÀ mikÀ ihmeen hyöty tÀllÀisestÀ voi olla jos suurinta osaa vaan kuivattelee purkkeihin ja asetelmiin. Mulle kukkien/kasvien lÀsnÀolo, vÀrit ja tuoksut on terapeuttisia ja hoitavia. Niiden katselu, koskettelu ja tuoksuttelu antaa vaan sellasta puhdasta iloa. Ns hyötykasvit vielÀ enemmÀnkin. On kivaa esim juoda itsekuivatettua yrttiteetÀ, tai lisÀtÀ yrttejÀ salaattiin.

3 kommenttia:

  1. Ei vitsi miten kÀtevÀ sisustuselementti! SÀilyykö noiden tuoksu miten hyvin suljetussa purkissa? Vai onko vÀhÀn kukkakohtaista? :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Eikö ookkin!😊 Kuivakukat on tulossa ilmeisesti muotiin taas myös. Joo riippuu vĂ€hĂ€n kukasta ja siitĂ€ onko purkissa kansi kii vai huoneilmassa koko ajan. SiitĂ€ vaan kauppaan ostamaan itelle kimppu ja kun on rupsahtamassa nii vÀÀrinpĂ€in jostain roikkumaan!

      Poista
    2. PitÀÀ varmaan kokeilla! VÀlillÀ tuntuu, ettÀ kÀmppÀ kaipaisi vÀhÀn jotain raikasta tuoksua... :D

      Poista

Kaikki blogista löytyvĂ€ materiaali (ellei erikseen mainita) on Saara Roineen tuottamaa ja copyright-lain suojaamaa. ÄlĂ€ kĂ€ytĂ€, kopio, poista vesileimaa, tai levitĂ€ ilman omistajan allekirjoittamaa suostumusta. Kaikki oikeudet pidĂ€tetÀÀn: Saara Roine ©

All materials found in this blog (if not mentioned separately) are produced by Saara Roine and they are protected by copyright laws. Do not use, copy, remove the watermark/signature or distribute without written consent of the owner. All rights reserved: Saara Roine ©